2019年 08月 18日
星期日
   | 氣 溫 : 29 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

復活節開始雨過天青 蘇永康獲Sammi回覆:佢ok
發佈日期 : 2019-04-20


歌手蘇永康(阿公)昨日出席音樂見面會時表示,對於因支持好友許志安而與網民發生罵戰,阿公表示復活節開始,最開心是他覺得雨過天青,又指鄭秀文(Sammi)有回覆他,阿公說:「佢ok,大家可以放心。」<文>娛樂部<攝影>梁迺枬
 


蘇永康(阿公)昨日到銅鑼灣出席音樂見面會,即場獻唱演唱會主題曲。對於畀「心」支持好友許志安而與網民發生罵戰,阿公昨日並未影響心情,還跟歌迷大玩遊戲及自拍。
對於與網民罵戰一事,阿公輕鬆地說:「今日係復活節開始,最開心係我覺得雨過天青,學馬國明講最有權去講嘅人都講咗,我哋呢啲塘邊鶴寫吓emoji就夠。」


給時間安仔冷靜


阿公指前晚很早睡覺,昨早就看見一大堆留言,即是inbox也不少,當中有非常支持的朋友,也有一些朋友發表另一邊言論,但建議大家趁復活節,把該些事抹去重新開始。
問到可有聯絡許志安?阿公說:「太清楚佢(安仔)性格,係需要時間去靜吓,但我每日都有聯絡住佢身邊助手,Sammi就覆咗我,佢ok,大家可以放心。」


減磅開騷未達標
  
他又透露正為6月舉行的演唱會準備,已減18磅,還需要多減10磅才達標,希望到時候以最佳狀態示人。問到囝囝蘇展弘到時會否上台?他說:「唔好搞佢,由佢喺屋企癲,小朋友唔好太高調,(後台呢?)都會,仲有契爺陳奕迅都喺度。」他續說:「之前太太帶佢去幼稚園面試,我都刻意唔去,但都俾副校長認出佢爹哋係蘇永康。」
談到相隔八年再開騷,問到紅館門票內部認購比例定了新規定,阿公表示緊守規定:「太太有700幾張飛,仲有其他同事,啲飛仲加緊,咁多次演唱會都未試過,但因為個台嘅關係,應該唔會加場,今次同中樂團合作,只得兩天檔期,都要上廣州排練。」

您可能有興趣:

1
首做奸角戴面具演得更放 陳家樂慘遭夾頸 凌空懸吊

2
Tim帶女突擊探班 楊洛婷假老公被嚇親

3
挑戰環島泳母親擔心 方力申為慈善搵命搏

4
劉德華生日會突然取消

5
候選佳麗越南拍外景 澳門小姐 魅力大放送

6
陳思銘強調與唐詩詠僅屬朋友 買餸食飯好正常 會繼續約食飯

7
為人母後心態變 馬賽生日感性發文

8
溫碧霞生日 老公秘製浪漫 送巨鑽及鮮花

9
與粉絲私影 寫真網紅主播宣娜穿Cosplay裝

10
以廣東話手寫:好掛住你哋! APINK初瓏普美約定9月見

11
馮盈盈下戰書 港姐候選佳麗迎戰 製球磨燒酎酒樽招紙

12
前港姐冠軍翁嘉穗露長腿性感現身

13
電影《雙魂》 衛詩雅慘被工廠老闆「強暴」

14
不怕囡囡跳唱叻過媽咪 梁詠琪:最重要健康

15
產後兩月未收身 開第3間餐廳 黃婉曼先工作延後追生計劃


首頁