2019年 08月 20日
星期二
   | 氣 溫 : 28 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

爸爸男友齊撐迷你音樂會 Cheronna感動有愛暫緩緊張
發佈日期 : 2019-05-27

Cheronna首次獻唱新歌《無利可圖》。
Cheronna喜見男友黃奕晨現身。
Cheronna特邀爸爸到場壯膽。
Cheronna首次獻唱新歌《無利可圖》。
Cheronna喜見男友黃奕晨現身。

女子組合Super Girls成員Cheronna(吳嘉熙)前日舉行迷你音樂會,為新歌《無利可圖》獻出第一次!她坦言事前相當緊張,幸得家人和男友黃奕晨(Dixon)現身支持。今次她更榮升做創作人,跟陳考威、JNYBeatz共同作曲:「呢首係我第一首有份參與作曲嘅歌,真係好開心,無諗過自己可以去到呢一步,可以參與寫歌。『BB』(新歌)出世嘅時候,聽到自己嘅創作、見到作曲一欄有自己個名,真係覺得好開心、好感動,希望之後有多啲機會參與寫作。」


精選歌單


音樂會上她除獻唱自己的歌曲,也自選四首歌后級的作品:「呢個歌單我諗咗好耐,有邊啲歌係我好enjoy、又好想唱畀大家聽呢?另外幾首人哋作品都係中學時期成日聽嘅歌,每次唱都會覺得好陶醉,希望大家都鍾意。」


積極瘦身


提到父親及男友黃奕晨現身支持,Cheronna坦言相當開心:「我都有一段時間無出歌,同埋好耐無演出live show,之前《你的你》派台時有參加一啲live show表演,不過Daddy好多都miss咗。今次第一次表演《無利可圖》,仲要又唱又跳,對我嚟講好緊要,所以就叫Daddy嚟睇,可惜媽咪要做嘢嚟唔到,不過有一件好特別嘅事,就係Dixon之前話有工作,但最後都趕嚟支持我,所以成件事好有愛,所有支持我、愛我嘅人全部都喺度同我分享呢一刻,表演嘅時候知道佢哋喺度,我個心會好定,無咁緊張。」
她又透露近日積極瘦身:「之前太鍾意食嘢,所以肥咗好多,今次好堅決,同埋用好健康嘅方法去減肥,會Keep住做運動、練舞,加上媽咪煮健康餐,所以今次減肥旅程唔算辛苦。」

您可能有興趣:

1
首做奸角戴面具演得更放 陳家樂慘遭夾頸 凌空懸吊

2
Tim帶女突擊探班 楊洛婷假老公被嚇親

3
挑戰環島泳母親擔心 方力申為慈善搵命搏

4
劉德華生日會突然取消

5
候選佳麗越南拍外景 澳門小姐 魅力大放送

6
陳思銘強調與唐詩詠僅屬朋友 買餸食飯好正常 會繼續約食飯

7
為人母後心態變 馬賽生日感性發文

8
溫碧霞生日 老公秘製浪漫 送巨鑽及鮮花

9
與粉絲私影 寫真網紅主播宣娜穿Cosplay裝

10
以廣東話手寫:好掛住你哋! APINK初瓏普美約定9月見

11
馮盈盈下戰書 港姐候選佳麗迎戰 製球磨燒酎酒樽招紙

12
前港姐冠軍翁嘉穗露長腿性感現身

13
電影《雙魂》 衛詩雅慘被工廠老闆「強暴」

14
不怕囡囡跳唱叻過媽咪 梁詠琪:最重要健康

15
產後兩月未收身 開第3間餐廳 黃婉曼先工作延後追生計劃


首頁