2019年 07月 23日
星期二
   | 氣 溫 : 30 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

做到最好自問無對手 張秀文谷胸露腰 撼贏湯洛雯
發佈日期 : 2019-07-12

靚湯與Sammi玩得不亦樂乎。
谷胸露腰的Sammi十分搶鏡,令靚湯給比下去。
Sammi及靚湯表示最緊要做好自己。Sammi和
靚湯自言單身,與前度羅天宇是好朋友關係。
靚湯自言單身,與前度羅天宇是好朋友關係。
靚湯與Sammi玩得不亦樂乎。
谷胸露腰的Sammi十分搶鏡,令靚湯給比下去。

無綫藝人張秀文(Sammi)谷胸露腰性感出席活動,撼贏同場穿一字膊露肩裝的湯洛雯(靚湯),Sammi說:「唔好用個撼字,我係無對手嘅,我只係挑戰自己,每次都做最好嘅自己就得。」<文>娛樂部<攝影>梁迺枬


 


張秀文(Sammi)和湯洛雯(靚湯)昨午現身海洋公園,宣傳以動漫為主題的夏日活動,Sammi谷胸露腰性感登場,並表示參考動漫中的女主角「娜美」扮相,完全撼贏身旁的靚湯。Sammi說:「唔好用個撼字,我係無對手嘅,我只係挑戰自己。人哋話唔好諗假想敵,每次都做最好嘅自己就得。自問唔夠個角色正,娜美係三點式,我已經保守咗好多。」


否認有「好消息」


只穿一字膊露肩裝的靚湯被取笑給比下去,她笑說:「每個活動都要賣自己優點,我好明顯着咗喺身上啦。」席間見到Sammi的左手手踭貼上一塊大紗布,她指是扮賢妻煲湯時整傷手,靚湯即爆料「有好消息」,Sammi緊張否認:「無呀,見我咁失敗就知,唔練習定驚嫁唔出,現時係單身。」
《法證先鋒IV》早前因「安心事件」要抽起黃心穎的戲份,改由靚湯頂上,而要補拍的戲份近日終於拍攝完畢,她可以重出江湖賺外快。不過見她明顯消瘦了,靚湯解釋:「拍攝期間其實我都無點瘦,但拍完後就開始縮水,可能身體知道我做緊嘢,幫我儲存一啲脂肪消耗工作的體能,所以拍完就即刻瘦,好得意又奇怪。其實初初我都唔慣,又咁密集式拍攝,都有啲驚,但最後習慣咗就好好多。」


拒與羅天宇復合


對於一直有傳她與舊愛羅天宇復合,靚湯說:「邊個話呀?我單身。」早前兩人一齊出埠拍旅遊節目時表現恩愛,不少觀眾都希望兩人能再續前緣,靚湯說:「估唔到咁大迴響,大家對我哋仲有幻想,現時相處方式最舒服,大家是好朋友。」
近日網民發起「反紅媒」行動狙擊無綫活動,黎諾懿原定昨午的活動亦取消,對此靚湯說:「唔係太擔心,因為有公司安排,唔覺好大影響,公司安排做就做,做好自己先。」Sammi則說:「冷靜面對,做好自己,最緊要安全為主。」

您可能有興趣:

1
任達華轉普通病房 琦琦放下心頭大石 

2
婚後床戲絕緣 李彩華未準備生B

3
首次在港開售票騷 許靖韻盼媽咪見證

4
同框傳授護膚之道 湯唯教James講中文

5
show貴族式英語 林雪扮紅Van司機爆笑

6
重新再跳芭蕾舞 Aka自覺寶刀未老

7
電競音樂節韓港對壘 Gary大戰JW勢掀高潮

8
法庭判決雙宋正式離婚 宋慧喬刪婚照 剷走宋仲基

9
償還孽債經營另類酒店 IU主動獻吻 營救呂珍九

10
唔敢穿性感舞衣 利穎怡自嘲腿粗

11
深圳出席書展怕遇襲 黎耀祥小心翼翼 一眼關七

12
加盟Marvel《上氣》 梁朝偉飾演反派「滿大人」

13
穿白色裙似婚紗 陳煒被取笑好事近

14
大馬拍戲不怕與人群接觸 黃又南自爆曾遭歌迷強吻

15
JW歌曲列入流行經典唔認老 胡楓接捧主持 商天娥力撐


首頁