2018年 09月 21日
星期五
   | 氣 溫 : 29 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

茵媺驚聞再生B:What? 陳豪安撫:暫時三個先
發佈日期 : 2018-02-23

陳豪、Aimee與財神及小朋友合照。
陳豪替太太Aimee披上外套。
陳豪、Aimee與財神及小朋友合照。
陳豪替太太Aimee披上外套。


藝人陳豪與太太陳茵媺(Aimee)昨日到銅鑼灣出席新年活動,Aimee低胸上陣,現場氣溫轉涼加上下着毛毛雨,陳豪見太太衣着單薄,貼心為她披上外套,又十指緊扣欣賞表演,大晒恩愛。


讚太太廚藝110分


適逢昨日是初七「人日」,Aimee笑說:「Happy Birthdays!」兩人夫妻檔為新一年開工是個好開始,陳豪透露一家人留港過節,最開心是太太下廚煮團年飯,他則負責煮咖啡及煎年糕奉客,又大讚太太廚藝好:「最開心係太太煮飯,佢每年都係煮聖誕同團年兩個大餐,係新年先會煮廣東菜,要好多工夫,上年佢仲煮盆菜,由零開始。」他又表示給太太110分!


談到未有出埠度歲原因,他說:「因小朋友假期決定留低。」Aimee認為留港能讓小朋友感受新年氣氛。講到新一年大計,陳豪說:「希望家人平安、開開心心,一家人充滿愛,小朋友聽聽話話,快高長大。」


為仔做功課忙碌


育有兩子一女的兩人,問到會否計劃再生,Aimee聞言即說:「What?」陳豪笑說:「唔係生嘅問題。」Aimee聽到陳豪的反應即驚呼:「What do you say?」陳豪見狀急急安撫說:「大家冷靜啲先!最重要係照顧佢,要教育,所以暫時三個先!」再問他是否之後會再生?陳豪急說:「等我做埋啲功課先,依家日日排住隊要我做功課。」


至於未來的工作,Aimee表示拍廣告,活動及電影傾談中,有機會與老公合作。陳豪即笑說:「避咗好耐,避唔到喇!(抗拒演情侶?)我哋演情侶係咪有點兒哪個呢?(怕鏡頭前親熱尷尬?)唔好閂後門住,睇下藝術成分有幾多,都希望係感動到觀眾,可能有限度咁做。」


您可能有興趣:

1
李亞男開刀分娩要就期? 祖藍:一邊剪片一邊陪待產

2
只做合法事情 李冰冰唔怕查稅

3
孖Juno去時鐘酒店 Kay唔怕老公呷醋

4
林家棟做編劇唔想演

5
新片超支志偉洗濕個頭 錢嘉樂爆謝天華片酬最貴

6
比利時舉行婚禮 朱璇秘嫁內地富二代

7
粵語經典歌曲勾起回憶 裕美奶茶最愛校長哥哥

8
福岡電影節奪獎 馮志強越洋報喜

9
祖兒自爆打風似暈屋浪 陳展鵬單文柔打情罵俏甜到漏

10
慶幸有機會在中國開騷 Jessie J感謝歌迷支持

11
自導自演自唱 古巨基音樂劇悼好友

12
喜劇錦鯉強勢登陸賀歲 肖央睽違四年再執導筒

13
羅家英拍戲傳壞消息 汪明荃少擔心

14
黃翠如與蕭正楠同度「山竹」險情

15
袁偉豪遊日本 媽咪女友一家親


首頁