2019年 05月 27日
星期一
   | 气 温 : 26 度
搜寻新闻
繁体中文
即时新闻 视频新闻 要闻港闻 社 评国际两岸 财 经 娱 乐 体 育 马 经 副 刊 昔 日电子报

基仔结婚五年无动静 克勤催生B:要有举同动
发佈日期 : 2019-04-14

林夏薇、胡定欣、蒙嘉慧等齐捧场。
古巨基前晚举行第二场个唱。
李克勤向基仔教授生仔心得。
基仔与现场观众大合唱。
林夏薇、胡定欣、蒙嘉慧等齐捧场。
古巨基前晚举行第二场个唱。


前晚《古巨基we世界巡迴演唱会part 2》请来李克勤做嘉宾,克劝一上台就大放笑弹,教基仔唔好剩係「摸」,要有举同动,否则点样生仔?令全场观众笑到肚痛,十分开心。


已为人父的李克勤,前晚担任古巨基个唱嘉宾,克勤十分担心基仔结婚五年还未有BB,前晚跟基仔合唱完《夏日之神话》带起全场高潮之后,就开始放笑弹:「我听讲寻晚个嘉宾(容祖儿)爆你两公婆成日摸手摸脚。」基仔回话:「係啦,都唔知有咩咁出奇…」克勤再说:「其实呢啲情景我都见过呀!哈哈,但係我好想问你,点解你剩係摸呢?点解咁耐都摸唔出啲咩嚟㗎?」观众闻言即起哄和应,大力拍掌兼大笑,克勤再继续说:「你唔好剩係摸得㗎,要有举同埋动先得呀!」随即笑到大家肚痛。


学阿伦倒挂金鈎


基仔就虚心向克勤请教:「我知你坚呀,你出咗两大旧!我都要向你请教!」克勤就教路:「我都係谭咏麟教我,你想生仔定生女?生仔呢,阿伦话要倒挂金鈎!生女就要用一招脚趾尾拉西!」听到一头雾水的基仔,唔知好嬲定好笑,差点招架不来,反问:「我想问,倒挂金鈎,你挂定老婆挂?拉西我剩係觉得脚趾尾好赤喎!用边个脚趾尾先?哈哈哈!」克勤说:「呢啲只可以意会啦!讲出嚟无无意思,哈哈哈!你feel唔feel到?feel唔到去问吓校长啦,叫佢详细教你。」


观众一齐大合唱


其后克勤与基仔就在时光机旧照前合影,然后基仔去换衫,克勤独唱前话:「做得嘉宾当然知道自己係咩位置,除咗搞㷫个场,同埋畀时间主角换衫,不外乎畀时间大家去吓厕所。我知道人嘅膀胱容量有限,为咗唔想大家有记挂,我今晚无拣耳熟能详啲歌,如果我唱《红日》、《月半小夜曲》你哋又唔捨得去厕所,所以我拣咗只大家唔係好识嘅歌,但係两年前都係好流行嘅歌。」之后唱出《失魂记》,现场观众拍手欢迎,当然无人去厕所!安歌唱《乱世情侣》时,全场观众更一齐大合唱。此外,前晚捧场的好友有胡定欣、蒙嘉慧、关心妍夫妇等。


您可能有兴趣:

1
病足一个月无离声气 祖儿摄太岁 挡黑气

2
多得《延禧》激活「色心」 阿畲推自家魔幻唇膏贺寿

3
琦琦力撑马诗慧 周秀娜考虑雪卵

4
樊少皇被入禀追讨400万 贾晓晨澄清:无辜受牵连

5
遭彪型大汉盘问吓窒 阮兆祥处男busking超惊

6
天堂鸟再扮草蜢 曾乐彤无悔爆粗

7
脸红的思春期约定港迷6月见

8
玩游戏斗智姜涛全靠粉丝 Anson Lo陈瑞辉 惨败变「灯神」

9
翻唱经典不败神曲 梁文音回忆练团时光

10
汪苏泷路演秒变演唱会  

11
低胸紧身花裙显魅力 柳岩分享完美身材秘诀

12
首个母亲节不求礼物只要乖仔 陈凯琳收藏囝囝头髮 被取笑

13
「保安三子」大受街坊欢迎 卫志豪莫家淦王致狄上位

14
「520」获神秘人送花 柳妍熙唿吁大胆承认

15
唔怕子羚再洩床照 朱庭萱:肯定无!


首页