2019年 12月 06日
星期五
   | 氣 溫 : 15 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

影疾準備充足
發佈日期 : 2019-11-13

「影疾」上仗初出已有一點走勢,今次賽前準備充足估

[甘屋藏料/甘甘仔]「你食咗飯未?天氣凍了,着多件衫唔好凍親」依句話,你哋幾耐冇聽過。甘甘仔已搬咗出來自己住多年了,現在每星期都會跟家人通電話,關心下大家近況,一直都係講依句嘢,雖然好老土但依然係好窩心,但係唔知幾時開始,已經好耐冇聽過了。依幾個月來,不論跟朋友、家人聯絡,第一句總是「您安全嗎?您果邊好似好大鑊,使唔使出來車您回家?」土生土長的香港究竟點解會變成咁呢,香港目前情況每日千變萬化,有時真係叫人有點不寒而慄,身邊好多朋友都有情緒病,甚至連出街都怕了,人生好快過,及時關心一下身邊的人吧。
第二場「影疾」上仗初出初試啼聲,已經有一點追勢,今仗立即增程至1200米上陣,事前再試多一次閘,準備充足,熱身後有望打響勝門。「傳奇」一直跑近,可惜未能見功,換上雷神信心增強,力求補中。「醉翁意」上仗無情情跑一哩有點莫名其妙,今仗返1200米,輕磅上陣可以一試。「上捕先鋒」一直減分,開始有優勢,冷腳作配無壞。

您可能有興趣:


首頁