2019年 11月 14日
星期四
   | 气 温 : 25 度
搜寻新闻
繁体中文
即时新闻 视频新闻 要闻港闻 社 评国际两岸 财 经 娱 乐 体 育 马 经 副 刊 昔 日电子报

钻饰明驼落班起筷
发佈日期 : 2019-09-15


[B女/桐言桐语]前排睇咗一套戏,戏名叫《作家的谎言:笔忠诱罪》,故事内容就係讲男主角继承父亲几个物业,生活无忧,亦同佢太太生咗一个小朋友,有一个幸福嘅家庭,有一日,男主角其中一个单位放租,来了一个新租客(即女配角),呢位女配角对男主角百般勾引,男主角最后出轨,从此以后就更加不想面对自己的太太,但女配角喺某一日突然在出租单位跳楼死咗,原来,是他太太一早策划,由安排她睇楼到如何勾引自己丈夫,至于女配角点死?结局就係男主角制造假证据,令到警察相信女主角係凶手。其实,两个人能够一齐係一种缘份,过程中必有甜酸苦辣,我就钟意甜啦,因为甜会令人快乐,行紧蜜运就仲好,甜到盘满钵满喎,谂吓都开心。


第七场四班1400米,我就钟意匹「钻饰明驼」,佢喺上季尾转咗仓去苏伟贤马房之后,目标明显就係想落班,今次终于喺四班出赛,睇返佢晨操动态积极,同上季尾明显吾同,埋门一课大闸,佢沿途领放,一有对手拍上嚟,只要鞍上人俾指示,佢就会加速将对手抛离,尽显斗心,今场只要跑返上季输俾「边个边个」而压倒「标准猴王」嘅水准,相信都几难有对手同佢争胜,配脚方面,我觉得「其利断金」几好,佢係从化试嗰一课闸几吸引我,嗰一课大闸嘅对手,全部评分都係高佢20分以上,但佢沿途紧贴马群,最后直路鞍上人一松佢,佢即刻有反应追上嚟,反映出呢匹马喺踏入4岁同上咗从化训练之后,明显成熟同进步咗,佢应该会係前驹主要对手。


另外,第三场五班1600米,我就觉得匹「蜜运」有啲冷门机会,佢上季尾出赛已经逐渐有走势,上星期佢喺泥地1200米嗰场嘅表现令我眼前一亮,沿途好似跟唔上马群,一直要骑,但当入到直路越追越好,可能1200米对佢嚟讲太短,今次增程跑1600米,相信更合佢脚法,而且骑练上季合作爆大冷赢过「旅游首席」,今次「蜜运」如果係冷门,不妨拖佢一票。

您可能有兴趣:


首页