2021年 10月 20日
星期三
   | 氣 溫 : 26 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

檳城慶祝結婚周年兼生日 姜皓文古董紅鑽冧老婆
發佈日期 : 2018-10-28

張啟樂及Kawai等好友為黑仔夫婦慶祝。
姜皓文及太太殷寧開心地慶祝。
黑仔送上古董紅鑽冧老婆。
張啟樂及Kawai等好友為黑仔夫婦慶祝。
姜皓文及太太殷寧開心地慶祝。


藝人姜皓文(黑仔)10月26日生日,太太殷寧的生日及結婚紀念日同樣於10月底,早前兩人飛到馬來西亞檳城慶祝,一口氣切了10個蛋糕。去年生日與數十名好友浩浩蕩蕩一起到馬來西亞檳城度假,今年黑仔與太太同樣選擇到檳城,皆因黑仔早前在檳城購入了5,000呎大屋,今次之行主要為新屋搞裝修:「新屋仲裝修緊,今次主要嚟搞裝修,順便慶生,我哋打算2020年農曆新年入伙,已約定朋友到時上嚟house warming!」


朋友輪流賀壽


一向錫老婆的黑仔,怎少得為老婆準備生日驚喜?他說:「最近太太喜歡收藏古董首飾,即係阿嫲、太婆年代嘅首飾,因為檳城有好多好靚嘅古玩,所以我喺到買咗套50至60年代的鑽石紅寶石畀佢!」


本來兩公婆打算低調慶生,不過一眾好友得悉他們到訪檳城,都不約而同到來為他們賀生日。黑仔說:「今次係檳城同唔同朋友去咗好多地方,有新加坡飛過嚟嘅朋友、檳城朋友、仲有張啟樂同Kawaii等香港朋友特登飛過嚟,所以分別去咗好多餐廳食大餐。」


經過連環慶祝過後,黑仔昨日啟程到日本東京出席《第31屆東京國際電影節》,其主演的電影《翠絲》獲邀成為「亞洲未來單元」競賽電影,有機會角逐當中的各個獎項。


首頁