2024年 05月 24日
星期五
   | 氣 溫 : 25 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日

單文柔現豐滿身型被指有喜 陳展鵬自爆隨時準備「生B」
發佈日期 : 2024-04-16

劉家豪總監製的《逆天奇案2》舉行祝捷會,順替鍾澍
張頴康與小方在戲中被指是早已認識。
劉家豪總監製的《逆天奇案2》舉行祝捷會,順替鍾澍
張頴康與小方在戲中被指是早已認識。

【本報記者報道】由劉家豪總監製,陳展鵬、林夏薇、馮盈盈、黃智賢主演《逆天奇案2》第二周收視續升,最高收視21.1點(137萬觀眾),升0.8點。收視成績理想,劇組昨天尖沙咀舉行祝捷會,活動上更為77工作室高層鍾澍佳慶祝生日,並恭賀姜大衛(John)在金像獎上抱走「最佳男配角」,場面熱鬧。

薇薇和展鵬說,下次要請食飯為John哥慶祝,展鵬表示:「我返無綫第一套劇《ID精英》就係同John哥合作,佢做我爸爸,呢位前輩好難得,佢每個角色都保留初心,雖然呢套佢係單元主角,但都同我哋打成一片,教識我哋謙虛,所以要袋喺身。」

薇薇:出場會愈來愈多

有網民不滿薇薇劇中戲份少,對此薇薇坦言也收到很多訊息,她稱:「我啲朋友都有send訊息問我,就連屋企工人姐姐都有追,佢哋話追咗好耐見我好少出場,不過大家畀啲耐性,後面會根據故事發展,我嘅出場亦愈來愈多。」

薇薇又說,將播一場和馮盈盈「攤牌」的戲份令她印象深刻,她稱:「現實生活上係唔會咁對峙,等於再揭瘡疤,嗰種內心掙扎我自己都幾鍾意,不過盈盈會爆發啲,我就內心戲啲。總之大家繼續追落去,會愈嚟愈好睇同精彩。」

就太太單文柔開直播期間關掉了濾鏡,由於身材圓潤被網民懷疑「有喜」。陳展鵬否認道:「唔係,有咗咁大件事我點會唔知!不過,自己與太太不斷預備中,有好消息我哋會話畀大家知。」

張子丰唔認同王菲拍拖:識咗2年

前港姐王菲和緋聞男友張子丰一同受訪,早前張子丰為女友慶生令戀情曝光,二人直認因拍攝《法言人》而認識,問當時是否已撻着?兩人異口同聲指:「嗰時認識嘅。(幾時開始拍拖?)一直都了解緊。」

張子丰說,感情上不會特別高調,但承認雙方已見家長。「我見過佢家人,因為請佢哋一齊睇尹光演唱會。」兩人拍拖已多久?張子丰自爆:「得我哋兩個知,總之識就識咗兩年。(怕公開影響工作?)希望專注工作。」張子丰透露跟無綫已完約,未來會轉做幕後搞製作公司及唱片公司,王菲聞言即謂:「簽埋我囉,我都有搵老師學唱歌㗎!」

您可能有興趣:

1
被拍攝到跟型男多次飯聚 李佳芯否認有新戀情:我冇好消息公布

2
張文傑重披面罩拍片 鼓勵患心臟病小影迷

3
獲封「不老顏值」 許紹雄幽默回應: 我早熟吖嘛,咪唔覺我老咯

4
陳曉東運動員模式備戰巡唱 2女兒為鐵粉 視父親為偶像

5
78歲秦沛低調返港補飲新抱茶  霸氣支票當利是:冇寫名 但劃咗線

6
與陳曉華舊緋聞被翻炒 方力申感不滿: 好驚女友家人誤會

7
林保怡離巢13年 重返TVB拍劇 接拍《刑偵12》與陳自瑤談情

8
JW突然宣布回復單身 與破產富貴男友分手

9
陳家樂說漏嘴 指太太懷男嬰 嚇得急澄清 下周留給妻公布

10
宣萱慶祝傭人101歲生日: 佢當我係親生女

11
演唱會妙語連珠 胡楓拒做「修公」 張家輝唱歌肉緊

12
熱播劇《繁花》 6月3日翡翠台登場

13
電影《破.地獄》講香港殯儀業 許冠文讚故事地道 黃子華拍完變寬容

14
《繼承者》首播吸158萬觀眾 阮兆祥 李思捷神還原何伯夫婦創高收視

15
郭富城對再添丁順其自然 讚兩女遺傳其跳舞細胞


首頁