2019年 04月 23日
星期二
   | 氣 溫 : 30 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

苗僑偉歡迎大家集郵 華仔現身監場喜出望外
發佈日期 : 2018-09-13

煞科當晚,劉德華、苗僑偉、邱禮濤及劇組人員開香檳
早已煞青的劉德華,現身港鐵站支持苗僑偉拍煞科戲。
三哥拿着手機與華仔玩自拍。
華仔親自監場,更表示今次的拍攝令他喜出望外。
劉德華、邱禮濤及苗僑偉齊齊碰杯。
煞科當晚,劉德華、苗僑偉、邱禮濤及劇組人員開香檳
早已煞青的劉德華,現身港鐵站支持苗僑偉拍煞科戲。

由劉德華監製的新片在中環港鐵站拍攝煞科戲,早已煞青的華仔現身監場,並恭喜由頭拍到尾的苗僑偉(三哥)完成任務,更對拍攝喜出望外;而三哥表示間中會搭港鐵,更歡迎大家集郵。


 



由邱禮濤編導,劉德華監製及主演,古天樂、苗僑偉、林嘉欣、應采兒、周秀娜、衛詩雅、陳家樂、張國強、鄭則士等主演的寰宇電影《掃毒2 天地對決》,經過歷時三個多月的製作,煞科日闖入中環港鐵站拍攝重頭戲部分至凌晨時分,終於順利完成。


由頭拍到尾


身兼監製及主演的華仔雖然早已煞青,不過於劇組煞科日仍現身支持,華仔說:「今次嘅拍攝真係喜出望外,無論係整個架構、或者大家嘅演出!」作為主演之一的苗僑偉(三哥),可謂由頭帶落尾,足足經歷了兩個月拍攝,直踩至煞科日。三哥說:「經歷了一個非常嚴熱同充實嘅暑假!」對於《掃毒2》煞科日闖入中環地鐵站實景拍攝,三哥認為:「中環站實景同我哋搭建嘅廠景港鐵站幾乎無分別,我哋嘅廠景實在太真喇!」


開香檳慶祝


問到三哥幾耐無搭港鐵?三哥話:「我間唔時都搭架!如果大家搭車時見到我,歡迎搵我影相!」至於三哥完成拍攝一刻,跟監製華仔講句:「我完成任務啦!」華仔搞笑回應:「三哥我真係恭喜你!」
煞科當晚劇組人員開香檳慶祝,被問到導演邱禮濤最想講甚麼,他說:「快啲開下部戲!」華仔接着笑說:「快啲搵我監製下部戲!」三哥再說:「快啲搵我拍下部戲!」三位如此有默契,相信一定能帶給大家很好的作品!

您可能有興趣:

1
霍啟剛帶五歲半兒子到場玩遊戲 陳凱琳大讚鄭嘉穎半夜3點幫手餵奶

2
王梓軒演音樂劇 家燕姐捧場高呼「好正」

3
吳雨霏報喜大兒子快要當哥哥了

4
陳健安分享「斷捨離」 為前度舊物大哭一場

5
兩個月治療完全康復 演唱會澳門站出招 鄭伊健大圓環倒吊再現

6
邀群姐任清潔大使 郭秀雲帶隊執垃圾

7
朱韻韻紐約興奮會偶像「緋紅女巫」

8
黃榕下苦功演舞台劇

9
入行18年首次內地巡唱7月展開 關心妍期待女兒欣賞

10
賴恩雷諾士訪北京 趣談聲演皮卡丘

11
新戲開機 素淨 柴碧雲創造美好生活

12
張晉對戰蜘蛛人 高空極限厮殺

13
送樓獎勵太太單文柔 展鵬公布喜訊:小豬比來了

14
傳黃心穎輪流換畫 Sammi想做家庭主婦

15
小齊為鄭秀文打氣:加油 ! 巡演被大媽點唱考起


首頁