2019年 08月 18日
星期日
   | 氣 溫 : 29 度
搜尋新聞
簡体中文
即時新聞 視頻新聞 要聞港聞 社 評國際兩岸 財 經 娛 樂 體 育 馬 經 副 刊 昔 日電子報

紅館個唱露臂騷肌 吳業坤遭JW狂摸
發佈日期 : 2019-04-21

坤哥與組合MIRROR一同勁歌熱舞。
坤哥大騷健碩雙臂,展示努力成果。
坤哥被JW狂摸腹肌。
坤哥拉起背心露出腹肌。
側田擔任嘉賓,力撐好友開騷。
坤哥倒立時要人幫手扶。
坤哥與組合MIRROR一同勁歌熱舞。
坤哥大騷健碩雙臂,展示努力成果。


歌手吳業坤(坤哥)前晚在紅館開騷,表演期間拉高上衣騷腹肌,更被表演嘉賓的JW(王灝兒)狂摸,十分搞笑,事後坤哥笑言:「估唔到佢咁猴擒。」 <文>娛樂部


吳業坤(坤哥)《吳業坤 小句號 演唱會 2019》前晚在紅館開騷,吸引不少圈中好友捧場,包括李佳芯、蕭正楠、鄭世豪、歐陽震華、梁競徽及樂易玲等,開三面台的坤哥穿上鮮紅色衫,甫開場就吊在半空獻唱,他表示演唱會主題是指人生的舊章節畫上句號,即將展開新一頁,其後與側田合唱《凱旋門》,坤哥感謝側田每次開騷都幫忙,側田就表示:「我一定要幫有實力嘅人,但你瘦咗咁多嘅?變咗偶像派?」坤哥笑說:「我不嬲都偶像派嚟㗎啦。」


模仿古仔唱《今期流行》


到跳舞環節,坤哥與ViuTV組合MIRROR出場,又跳又唱演繹《ASAP》,然後坤哥換上紅色背心戴起墨鏡騷健碩雙臂,模仿古天樂獻唱經典歌曲《今期流行》,期間當然少不了「拜神」舞步,引來台下笑聲不斷,一曲過後坤哥向MIRROR說:「難得嚟到講吓感受先。」然後再讓他們逐一向觀眾打招呼,最後坤哥說:「大家好,我係TVB嘅吳業坤。」請MIRROR落台後再向觀眾說:「佢哋走咗啦,可以望番我,吖!原來樂小姐(樂易玲)都喺度,我仲叫咗ViuTV嘅人嚟,你唔介意?死啦,佢好似好鍾意。」


其後坤哥表演他苦練多時的舞步,跟幾位舞蹈員在台上鬥jam舞,跳到成身汗的他笑說:「好熱,幫我吹,風扇,真係笑到有腹肌。」然後拉起背心露出腹肌。


台上鬥舞跳到成身汗


及後JW(王灝兒)以嘉賓身份出現,指坤哥為個唱狂減廿磅,要求他再次除衫給她摸腹肌,更出手解開坤哥衫鈕,露出一排腹肌,JW完全不理會,不客氣地是用手狂掃,十分搞笑。個唱尾聲,剛踏入29歲的坤哥要求在場觀眾合唱生日歌,補祝他本月18日生日。


舊愛Aka送生日祝福


坤哥騷後受訪時表示很開心完成演唱會,還應要求脫去T恤晒肌肉,他表示事前擔心票房,怕無人買飛,但出場見到燈牌後好安心,如釋重負。問到有否請了所有女朋友前來捧場?他說:「大家一眼睇完,坐得台下都係最愛。」他指有請舊愛Aka(趙慧珊)來睇騷,但因對方有工作沒來,但都有同他說生日快樂。


至於JW當眾除他衫摸腹肌,坤哥笑言:「估唔到佢咁猴擒。」他又自爆綵排時影了一輯不着衫的雄風相,之後會逐張給大家看。


您可能有興趣:

1
首做奸角戴面具演得更放 陳家樂慘遭夾頸 凌空懸吊

2
Tim帶女突擊探班 楊洛婷假老公被嚇親

3
挑戰環島泳母親擔心 方力申為慈善搵命搏

4
劉德華生日會突然取消

5
候選佳麗越南拍外景 澳門小姐 魅力大放送

6
陳思銘強調與唐詩詠僅屬朋友 買餸食飯好正常 會繼續約食飯

7
為人母後心態變 馬賽生日感性發文

8
溫碧霞生日 老公秘製浪漫 送巨鑽及鮮花

9
與粉絲私影 寫真網紅主播宣娜穿Cosplay裝

10
以廣東話手寫:好掛住你哋! APINK初瓏普美約定9月見

11
馮盈盈下戰書 港姐候選佳麗迎戰 製球磨燒酎酒樽招紙

12
前港姐冠軍翁嘉穗露長腿性感現身

13
電影《雙魂》 衛詩雅慘被工廠老闆「強暴」

14
不怕囡囡跳唱叻過媽咪 梁詠琪:最重要健康

15
產後兩月未收身 開第3間餐廳 黃婉曼先工作延後追生計劃


首頁